איך תהפוך לחוקר פרטי, כמה כסף תרוויח מזה ועל איזה סעיפים תוכל לדווח כהוצאות. וכן, מבחינתך טיפ לחשפנית זה הוצאות
משה (מושיק) אדרי | ניר ליברך | mako | פורסם 13/01/09 16:03
החלטת שבגידות, שעות ארוכות של מעקבים והתעסקות ברפש של זוגות אחרים עושים לך את זה, מזל טוב, אתה מוכן מנטאלית להיות חוקר פרטי. השלב הבא הוא להיסגר על החלק המעשי: איפה לומדים, מה הדרישות, כמה ומתי זה משתלם. מהר מאוד תגלה שגם בחקירות אין ארוחות חינם, וצריך לעבוד כדי להתחיל לעבוד. זה מה שתצטרך, מהקל אל הכבד:
1. ראשית, אתה צריך להיות אזרח שומר חוק ללא עבר פלילי.
2. ובעל 12 שנות לימוד.
3. ואז לעבור סטאז´ של 3 שנים במשרד חקירות מוכר בעל רישיון ממשרד המשפטים.
4. לאחר ההתמחות עליך לגשת לוועדה של משרד המשפטים וגם לעבור בהצלחה בחינות בנושא דיני ישראל ואתיקה מקצועית. הבחינות מתקיימות בירושלים אחת לחצי שנה.
5. קח בחשבון ששמך יפורסם בעיתון יומי (באזור המכרזים; לא משהו שמישהו ממש קורא) כדי לראות אם אין אף אחד שמתנגד לכך שתתחיל לעסוק בחקירות פרטיות. אם יש מישהו כזה, הוא צריך לשלוח נימוק למשרד המשפטים ולהסביר להם למה הוא חושב ככה ומה הוא יודע עליך שהם לא.
6. אוקיי, זה הזמן לקבל ספח ממשרד המשפטים ולשלם את האגרה (מעל 400 ₪ כל שנה) והפכת להיות חוקר פרטי ברישיון. מזל טוב.
7. עם תעודת חוקר פרטי אתה לא יכול לקבל לקוחות באופן עצמאי, וגם לא למלא דו"ח חוקר (איתו אפשר להעיד בבית משפט); זה צריך להתבצע דרך משרד חקירות. אם אתה לא עובד דרך משרד חקירות תוכל לעשות מעקבים כפרילנס.
8. כדי להיות בעל משרד חקירות אתה צריך לעבוד עוד 5 שנים ולשלם מעל 1500 ₪ בכל שנה. בהצלחה.
עוד כמה דברים שכדאי לך לדעת (מאת אחד שהיה שם)
1. ישנן מכללות כמו המכללה הישראלית לביטחון וחקירות בהן אפשר להתמקצע בתחום החקירות הפרטיות ולקבל תעודה. אבל גם עם התעודה עדיין תצטרך לעבור שלוש שנים של התמחות במשרד חקירות כמו כל אחד אחר.
2. את הלימוד האמיתי תשיג רק דרך הפרקטיקה תוך כדי הסטאז´: התמחות בצילום, מעקב, חקירות בכיסוי, עבודת עורף, יכולת אלתור בשטח, שימוש בגאדג´טים שונים.
3. אגב גאדג´טים, כדאי מאוד שתהיה עם האצבע על הדופק. אם לא תתעדכן בציוד חדש באופן קבוע תישאר הרחק מאחורי המתחרים שלך.
4. המתחרים שלך, אגב, הם לא רק מתחרים, הם גם קולגות. למרות שעקרונית "חוקר לחוקר זאב", עדיין משרדים לא מעטים משתפים פעולה עם משרדים אחרים בהשלמת פרטים לחקירה מסוימת או בציוד חסר.
5. תתכונן לעבוד לא מעט שעות. בתקופה עמוסה של מעקבים (בעיקר בקיץ; כנראה שבחורף פחות נוח לבגוד) יש מצב שתעבוד בממוצע כ-15 שעות ביום, לא כולל הפגישות עם הלקוחות, החקירות בכיסוי ועבודת העורף מהמשרד.
6. מצד שני, בהתחשב בעובדה שהלקוח משלם לפי שעות, 15 שעות ליום זה בכלל לא רע. וזה עוד לפני שהזכרנו קילומטראז´ והוצאות נלוות.
7. אגב, לא נהוג לדרוש מחיר גלובלי לתיק חקירה, אלא אם כן מדובר בחקירת איכון (חקירה לאיתור כתובת). המחיר לשעה משתנה לפי הצורך, והוא נע בין 50$-120$. בנוסף הלקוח משלם על קילומטראז´ (0.5$-1.5$ לקילומטר), וכמובן על כל ההוצאות הנלוות, בין אם זה טיפ לחשפנית או טיסה ליוון.